domingo, 12 de abril de 2020

COVID-19: TERRATRÈMOL EMOCIONAL



     Donada la situació excepcional que ens està tocant viure, hem de fer un esforç CONSCIENT per mantenir-nos amb la ment positiva i per comprendre les dificultats que poden estar passant els més petits de la casa, que ja porten un mes sense sortir al carrer. 
     Aquesta situació suposa per a tothom un trencament de la nostra rutina, dels nostres vincles i, en el pitjor dels casos, pèrdues de membres estimats de la família. A més, la incertesa econòmica que comporta la situació laboral de la majoria de persones pot generar angoixa, tensió i malestar. 
     Els petits de la casa, tot i que potser no tenen la capacitat per expressar-se i desfogar-se verbalment com els adults, també pateixen la situació, havent trencat les seves rutines escolars, els seus vincles amb avis, amics, mestres... És possible que es produeixen algunes d'aquestes situacions, que seran passatgeres i no ens ha d'angoixar com a pares / mares:


REGRESSIONS
PLORS 
PROBLEMES A L'HORA D'ANAR A DORMIR
IRRITABILITAT
MÉS DIFICULTATS PER TOLERAR LA FRUSTRACIÓ
HIPERCINÈSIA
ACUMULACIÓ DE TENSIÓ

     Això es pot manifestar amb tendència a fer crits, aparentment desconnectats, com a forma d'alliberar tensió, més dificultats per anar-se'n a dormir, tendència a frustrar-se amb més facilitat, tendència a estar irascible, irritable o a moure's més del compte, enfilar-se per tot arreu...
     Aquestes situacions, en principi, aniran remitint conforme la situació es vagi normalitzant.
     És molt important que nosaltres, com adults, podem actuar com a contenidors d'aquestes angoixes, amb una actitud acollidora i comprensiva en la mesura del possible.

     A continuació us deixem un enllaç a un vídeo on trobareu suggerències per portar aquesta situació, que no sabem pas quan acabarà, de la millor forma possible:


     En breu, us publicarem activitats que podreu fer a casa amb els més petits i idees de manualitats. Estigueu atents i atentes!

     Una abraçada,

Document redactat per:

Noelia Belmonte Hernández 

No hay comentarios:

Publicar un comentario